söndag, juli 26, 2009

Tzatziki, såsen, inte filmen

Det har ju inte blivit så mycket skrivit idag men för att råda bot på det och för att det var ett tag sedan jag la upp något recept så kommer här min variant på tzatziki. Kanske gör alla så här? inte vet jag? Helt vanlig tzatziki.

Grekisk eller Turkisk yoghurt en "liten" burk, tror det är 500 gram.
En gurka
vitvinsvinäger typ en hatt
Olivolja, en så där två tre matskedar brukar vara lagom
vitlök, inte för mycket...
Flingsalt, inte för mycket...
Nymald svartpeppar bara lite "lagom" :-)
en halv pressad citron

Skala och skär en gurka "på längden" och ta ur kärnorna med en tesked.

Riv gurkan grovt på rivjärn och krama ur vätskan så att den blir "torrare"...

Rör ihop allt och smaka av, inte för mycket salt, inte för mycket vitlök, den skall vara Frisk och sval inte jättestark (av vitlök o salt) tycker i alla fall jag.

Om man vill kan man också ha i tärnad avocado, det är inte helt fel.


Slut, Frågor?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar