tisdag, juli 14, 2009

FiolHoben blir aldrig dagens video

Ok den här blir ALDRIG” dagens video”!!!


Ja nu blir det lite Kapten Nemo gnäll men det är ni väl vana vid?

Fiolhoben från Norge… Men herregud!!! Ok nu ska en analys :-) dra igång varför hoben Rybak inte kommer bli ”dagens video” hos Kapten Nemo



Jag ifrågasätter inte hans musikalitet (jo kanske lite i alla fall, jag har hört bättre, Mozart till exempel…) jag ifrågasätter hans förmåga att skriva texter!!! Och språk är något jag gillar men det visste ni kanske redan, om inte så vet ni ju det nu…


Hoben, flåt, Alexander är född 13 maj 1986… Han är alltså (fan nu står middagen och kallnar men det här känns viktigare, så jag får väl äta kall mat då!) 23 år. Och nu till texten…


”Years ago, when I was younger”

Years ago??? When I was younger???

Ja det fattar väl jag o vi också att du var yngre ”years ago” Men Är det verkligen något du måste förtydliga? Jag tror alla vi som lyssnar vet att man var yngre för flera år sedan… Det är en form av tautologi, alltså en upprepning av något vi redan vet och har förstått!!!


Och du är ju för fan bara 23 år!!! Hur många år sen snackar vi om??? ”years ago” låter ju som om det var minst 10! År sedan??? Då var du ju 13 år? Men Ok jag ska vara hygglig och låta det passera, du kanske menar bara typ 2 år sen? Inte fan vet jag men det kan ju vara så…


”I kinda liked a girl I knew”


”I kinda liked”??? ”a girl I knew”???

Ok Alexander! Lite samma sak här… Du kan ju inte gilla en tjej du inte känner, eller kan du det? Du e från Norge… Kanske kan man det i Norge? Det är förstås möjligt att det går till på det sättet i Norge, man gillar folk lite sådär på avstånd? Fast du sa du kände henne! Så antagligen inte… Låt oss alltså slå fast att du kände henne mer personligt.


Men ”kinda liked”??? Du verkar ju inte vara så där helt säker på att du gillade henne? Eller??? Du verkar ju inte vara den mest eldiga och passionerade människan, om man säger så… Lite mer passion tycker jag hon skulle vara värd än ”kinda liked”, det låter ju mer som att man kanske gillar varmkorv på väg hem från krogen… Inte som den Enda Kvinnan i ens Liv!!! ”kinda liked”… Hmmmm ja du, inte konstigt att det tog slut…


”She was mine and we were sweethearts”


Hur går det ihop med ”kinda liked”??? Tror inte hon var Din lika mycket som du tydligen fortfarande Tror… tror inte så många kvinnor nöjer sig med ”kinda liked”… En varmkorv skulle nog vara nöjd med att vara ”kinda liked” men en kvinna är inte en varmkorv, försök att komma ihåg det till nästa gång.


”That was then but then it's true”


”That was then”.

Att ”det var då” kan jag köpa, det är ju rätt logiskt att ”då inte är nu” eller att ”nu inte var då”, det skulle ju bli rätt rörigt om det var så… Så en riktigt bra mening Rybak, du har koll på tiden och vet skillnaden mellan då och nu!

”but then it's true”
Vad är sant? Vet du det? så djävla enkelt är det Inte om du kanske trodde det!!!

Sanning ses som betecknande en egenskap hos ett påstående, som kan sägas vara sant eller osant, dvs. antingen sant eller inte sant dvs. falskt.

Ett påstående som uppfyller det villkoret har brukat karakteriseras som deskriptivt, alltså beskrivande. Enligt klassisk filosofi var varje meningsfullt påstående deskriptivt. Detta kom att ifrågasättas av Ludwig Wittgenstein i hans senare period och av J. L. Austin. Den deskriptivistiska tesen är nära besläktad med verifierbarhetsprincipen.

Enligt såväl klassisk sanningsteori som vanligt s.k. sunt förnuft är ett sant påstående (P) och dess negation (inte-P) varandra uteslutande motsatser. Om det är sant att Stockholm är Sveriges huvudstad så är det falskt att Stockholm inte är Sveriges huvudstad och omvänt. Om det är falskt att det regnar så regnar det inte, och omvänt, och så vidare.

Fattar du hur svårt Sanning Är??? Så var inte för säker på att det verkligen var sant…

Och så drar Rybak och kören igång och sjunger av bara attan.

Chorus

I'm in love with a fairytale, even though it hurts

'Cause I don't care if I loose my mind

I'm already cursed


Ja dom stackars körmedlemmarna i refrängen sjunger ju bara vad dom är tillsagda att sjunga så jag låter dom vara, arma stackars jävlar, jag lider med er och ni har min Fulla sympati!!! Att ni har en galen solist med en förbannelse vilande över sig är ju inte erat fel.


”Every day we started fighting

Every night we fell in love

No one else could make me sadder

But no one else could lift me high above”


”Every day we started fighting”

Men om ni nu började bråka varje dag varför träffades ni då på dagarna? Gick ni båda hemma hela dagarna och gnällde på varandra eller vad? Att jobba är ett enkelt lite tips, så hade ni ju sluppit bråka på dagarna. Men det är lite sent att komma på det nu…


”Every night we fell in love”

Kvällarna tycks ju ha varit betydligt bättre, i alla fall enligt dig… men du vet en kvinna är och förblir Inte en varmkorv så jag undrar om den känslan verkligen var så ömsesidig som du tror?


”No one else could make me sadder”

Och om hon nu gjorde dig så ledsen på dagarna varför höll du dig inte borta då? Du kunde ju till exempel ha… jobbat… Det krävs ju inte ”hjärnkirurgsintelligens” för att räkna ut det?


”But no one else could lift me high above”

Jag är verkligen glad för din skull att hon gjorde dig så lycklig, det är det du menar va? Inte att hon bokstavligen lyfte dig över något ospecificerat ”above”? Above vad?


I don't know, what I was doing

When suddenly, we fell apart

Now a days, I cannot find her

But when I do, we'll get a brand new start


”I don't know, what I was doing”

INGEN är vid det här laget förvånad över det…


”When suddenly, we fell apart”

Och att ni bröt upp… Tänk varmkorv så tror jag att du förstår…


”Now a days, I cannot find her”

Och att du inte kan hitta henne? Ja vad tror du att det kan bero på?? Kaaan det vara så att hon inte vill bli hittad??? Vad tror du???


”But when I do, we'll get a brand new start”

Mmmmm, Visst… Men va inte alltför säker på det… Bara ett litet tips…


Slut, Frågor?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar