torsdag, juli 30, 2009

Covers och vogonpoesi

Ni vet ju att jag gillar covers och Europe har jag ju alltrigd gillat så varsågoda. Tror det här påminner lite om att höra en Vogon läsa poesi... (för er som inte vet vad det innebär så finns kortfattad information nedan)

Men först alltså, för alla musikälskande läsare, The Final Count Down



Om vogonpoesi


I Liftaren guide till galaxen namnges endast en Vogon, befälhavaren för vogonernas konstruktionflotta Prostetnic Vogon Jeltz, vilken är förtjust i att skapa vogonpoesi.


Enligt Liftarens guide till galaxen är vogonpoesi den 3:e värsta sortens poesi någon i universum kan råka ut för. (Den näst värsta sägs tillhöra Azgoterna på Kria och den allra värsta skrivs av Paula Nancy Millstone Jennings i Greenbridge, Essex, England, men utplånades i samma stund som Jorden).


Paul Neil Milne Johnstone, död i april 2004, var en brittisk poet. I radioversionen av Liftarens guide till galaxen benämndes han som den sämsta poeten i hela universum och blev inte särskilt glad över tilltaget. Namnet på den sämsta poeten ändrades därför i senare versioner från

"Paul Neil Milne Johnstone från Redbridge, Essex, England" till att gälla

"Paula Nancy Millstone Jennings från Greenbridge, Essex, England".


Johnstone gick i samma skola som Adams (författaren till Liftarens guide till galaxen), och båda fick en utmärkelse i engelska samma år. Han vann senare ett stipendium för att studera vid universitetet i Cambridge. Johnstone gick senare vidare i livet och rönte en viss framgång i poesins kultursfär som redaktör och festivalanordnare.


Slut, Frågor?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar