torsdag, augusti 20, 2009

Tävling, eller ja nånting ditåt.

Har märkt att tävlingar är så populära, man kan ju knappt vända sig om utan att stöta i åtminstone en tävling verkar det som. Och genom brevlådan rasar det ner kilovis med lotterierbjudanden av olika sorter varje vecka...

Lite konstigt med kunskaps/slogantävlingar och "vanliga lotterier" är att i kunskapstävlingar betalar den tävlande inkomstskatt på vinsten men inte i lotterier o tips. Kunskap beskattas men inte "bara tur" (där betalar den som anordnar lotteriet skatten). Borde inte båda beskattas på samma sätt? Som det är nu verkar det ju som om lagstiftaren har Epistemofobi (eller som det populärt ibland kallas Gnosiofobi) som har gjort lagstiftningen på detta lite märkliga sätt?

Hur som helst, nu är det dags för min alldeles egen Tävling! Alltså Inget lotteri! (för att slippa ansöka tillstånd hos Lotteriinspektionen) Det finns i och för sig ingen substansiell vinst så förutom global och livslång ära så vinner man absolut ingenting, men global och livslång ära är ju inte så dumt det heller!

Frågan är. Vad är detta? Och Framförallt, Varför???

För att det inte skall bli för svårt kan jag avslöja att det är mjukt, grönt och ca. 35 år gammalt. Jo jag vet att några vänner vet vad detta märkliga är men ni är automatiskt diskvalificerade från tävlan :-)

Svaret kommer om några dagar.

Slut, Frågor?

2 kommentarer:

  1. Öronvärmare ;-))

    SvaraRadera
  2. Ha ha! Bra gissning men fel... Och du glömde den viktiga! frågan "Varför"? :-)

    SvaraRadera