måndag, september 07, 2009

Vad gör du nu för tiden...

Ibland blir direktsändning oväntat och framför allt oavsiktligt rätt roligt som häromdagen när jag såg nyhetsmorgon på tv4.

Lennart Modig gjorde en direktsänd intervju med en av grundarna till 10-gruppen, vilka dom är? Ok, kortfattat det här.


1970 samlades tio unga textilkonstnärer och formgivare som upplevde att deras bästa mönsteridéer förkastades av de dåtida stora textilföretagen som ”osäljbara, för svåra, okommersiella”. Tillsammans bildade de 10-gruppen, med målsättningen att själva kunna följa och styra hela processen från mönsterskiss till färdigt tyg i butiken. Under åren som gått har 10-gruppen presenterat ett 30-tal framgångsrika kollektioner med mer än 700 producerade tyger och tapeter. Gruppen har ställt ut på ett flertal av Sveriges museer, och på olika museer runt om i världen. På Götgatan 25 i Stockholm driver 10-gruppen sin egen butik, där de egna produkterna finns till försäljning.
Väska med ett rätt typiskt mönster för 10-gruppen

Nu tillbaka till intervjun som var bra och intressant på många sätt, det var när det drog ihop sig till att avsluta den och Lennart skulle sy ihop som följande tänkvärda reflektion gjordes...

Först lite artigt prat och tack för intervjun och sedan helt plötsligt...

"Ja du, du har ju varit med från starten 1970, men några av er som va med då ägnar ju sig nu åt helt andra saker, en är till och med Död..."

Ja det kan man ju kalla att ägna sig åt något annat Ha ha ha

Kanske lite så här;

- Har inte sett Karl-Arvid på ett tag nu, vet du vad han gör nu för tiden?

- Karl-Arvid... Jo han ägnar sig mest åt att vara död...

- Jahaja! där ser man, hälsa honom från mig.

Nu väntar jobbet, så skall snart cykla dit.

Slut, Frågor?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar