tisdag, september 01, 2009

En ljus idé?


Snart är det slut... Slut på den gamla hederliga glödlampan. Från och med i dag 1 september 2009 så är det inte längre tillåtet att importera några typer av matta glödlampor samt klara 100 wattslampor (precis Här o Nu slog rättstavningsfunktionen till och reagerade på ordet "wattslampor" och föreslog i stället;
  • watts lampor, Varför gillar texteditorn i Blogger Alltid särskrivning!? (sär skrivning föreslog här Blogger ha ha ha jag blir helt konfys) (kon fys) har jag ofta undrat?
  • watt slampor, vad tusan är en watt slampa!!!??? Är det Någon som vet?
  • rattslampor, ännu märkligare ord!
  • mattslampor, ???
  • kattslampor, tror jag börjar se ett mönster, blogger gillar att rimma!
Hoppsan som vanligt hamnade jag på ett stickspår, ska försöka hålla mig till ämnet, om jag kan...)

Så nu alltså tillbaka till det rafflande ämnet glödlampor (glöd lampor, glödlam por). När idétorkan slår till och jag inte riktigt vet vad jag skall skriva om så kan jag ju alltid skriva om glödlampor tänkte jag, nästa gång kanske det blir blyertspennor eller klotgrillar?

Jo alltså, nu är dom matta lampornas tid snart för evig förbi, en epok går i graven och T A Edison snurrar antagligen i sin grav som en överenergisk turbin (undrar om personer som snurrar i sin grav gör det i så att säga x eller z axeln? X-axeln (turbin) verkar ju vara det naturliga eftersom det av utrymmesskäl vore betydligt svårare att snurra i z-axeln som ett rouletthjul...?)

Turbin eller Roulette? det är frågan...




Men nu känns det som om vi avlägsnat oss lite från glödlamporna igen...

Alltså tillbaka till huvudspåret. Eftersom nu "vanliga" glödlampor snart kommer att vara helt ute ur leken så hade jag en tanke, tänk om jag köpte på mig ett jättelager av glödlampor och när butikshyllorna är tömda och där bara finns lågenergilampor så kommer det så klart att uppstå en efterfrågan hos en säkert inte obetydlig andel av våra seniora medborgare.

De som sedan i stort sett Edisons tid är vana att en glödlampa är en glödlampa o här ska banne mig i blod inget nymodigt påfund som "dom där" i Bryssel har bestämt hamna i min sockel! Det är denna målgupp som säkert kan vara beredda att betala en rätt bra slant för en "hederlig" glödlampa även om den har kortare livslängd och en usel verkningsgrad (ljus i förhållande till energiförbrukning), lite grann som de själva faktiskt...

Alltså med fickorna fulla av glödlampor söker man upp dem där de brukar samlas i flock, utanför apoteket, vårdcentralen, på boulebanan, kyrkbacken efter högmässan. Här kan allt ske mot kontant betalning.

Detta segment ur befolkningen har alltid kontanter och brukar dessutom envisas med att Alltid betala med jämna pengar i snabbköpskassan, så även om kön bakom dem ringlar ända bort till mjölkkylen så skall de till varje pris leta i alla fack, fickor och skrymslen tills de till slut efter fyra hjärnblödningar hos stressade småbarnsföräldrar bakom dem hittar den sista 50-öringen. Det är kontanter som gäller, jämna pengar...

Tyvärr faller nog hela idén på att jag antagligen inte kan hitta det riskkspital som behövs för att genomföra denna affärsidé...

Ja ja livet går vidare och själv har jag de senaste tre åren bara använt lågenergilampor och de ger faktiskt precis samma "mysljus" som en gammal vanlig glödlampa. Dessutom har jag inte behövt byta en enda lampa på tre år!

Och så klart en video och självklart en riktigt Bra version!


Slut, Frågor?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar