Jobbade natten mot idag 24 februari, jag brukar ta med mig något att äta eftersom jag inte äter middag innan jag börjar kl.21. Ofta blir det en chiabatta med sallad och lufttorkad skinka (några skivor lagrad ost kan va gott att ha på också) som jag brukar äta framåt tvåsnåret, har alltid med mig några brända dvd:er med House, Criminal Minds, Dexter, Heroes eller någon annan serie som man ju sällan hinner se i vanliga fall, perfekt med nattjobb då.
Receptet på salladen är:
Ruccolasallad (kallades förr för senapskål, men hur kul låter det? antar att försäljningen ökade med ett par tusen procent när dom kom på idén att börja kalla det för Ruccola, Italienskt och mycket godare, ja där ser man...)
hackade valnötter
strimlade soltorkade tomater
grovhackade gröna oliver (men det går säkert lika bra med svarta)
finskuren shalottenlök
avocado om man har...
vinigretten brukar jag göra så här:
söt vinigrette,
olivolja (5 delar)
lite vitvinsvinäger(en ½ del),
lite balsamvinäger (en ½ del),
lite pressad vitlök (inte för mycket då dominerar den för kraftigt),
Italiensk salladskrydda
starkt paprikapulver (bara lite)
och sedan ha i vanligt strösocker lite i taget tills man känner att det skarpa från vinägern precis försvinner och bara dom fina lite runda smakerna finns kvar och lyfts fram, strösocker är hela nyckeln till den milda och goda vinigretten utan att vare sig olivolja eller vinäger dominerar över varandra.
Så klart kan man experimentera lite själv med proportionerna med olivolja och vinäger för olika karaktär på vinegretten.
Jag pallar inte med den där skiten längre
13 år sedan
Denna sallad ska jag göra till lunch mums vad gott!
SvaraRadera