onsdag, februari 25, 2009

Mera mat... Valnötssås

Igår blev det pasta med valnötssås, kyckling och sallad till middag.

Ska skriva om annat än mat, jag lovar! Men eftersom det finns ”vissa” (ha ha, ta inte illa upp vännen) som förutom mig själv gillar att laga mat så kommer det nog ett recept då och då.


Valnötssås passar till pasta och pasta (tror inte den funkar så bra med vare sig potatis eller ris). Den är jätteenkel att göra, så här gör ni.

3 dl grädde
1 dl vitt vin eller matlagningsvin, jo matlagningsvin från mataffären går alldeles utmärkt!
En näve hackade valnötter (spara några hela & lägg på pastan om man vill) obs jag har rätt så stora nävar :) …
Färskmalen svartpeppar, typ tio drag med pepparkvarnen.
Hackade oliver ca.15 st. (för sältan)
Santa Marias Pasta Rossa jag brukar ta en så där femton varv på kryddkvarnen. (en färdig kryddblandning med ”inbyggd” kvarn, se bild)

Såsen får stå och småsjuda på riktigt låg värme i säkert en timme tills den är riktigt krämig eller reducerad om man vill använda köksspråk.

Blandade också i typ två deciliter ruccola-vinegrette-sallad i pastan som jag hade kvar från gårdagen. (söt vinigrette, ruccola, oliver, strimlade soltorkade tomater, hackade valnötter, mycket fint skuren schalottenlök). Ni har ju receptet på vinegretten o salladen lite nedanför också. Inte helt nödvändigt men det passar väldigt bra till.

1 kommentar:

  1. Ska köpa kryddan nästa gång jag åker och handlar...//Sonja

    SvaraRadera