Då kommer ett recept på marinerad lövbiff som passar bra i wok eller till pasta, jag föredrar tagliatelle eller fettuccini om det är pasta.
Strimla lövbiff i ca 2 cm breda strimlor
Marinad: den är ur mitt huvud (hmmmm kan man säga så, ”ur mitt huvud” utan att det låter konstigt??? Har egentligen inga exakta mått utan brukar känna mig fram men skall iaf försöka ge ungefärliga mått)
Japansk soja helst Kikkoman ca 1dl. (den tycker jag är bra, dom började producera Kikkoman år 1630? Alltså två år Före! Gustav II Adolf blev skjuten i slaget vid Lützen i trettioåriga kriget? Det är respekt tycker jag…)
Kinesisk soja den är mycket saltare än den japanska ca ½ dl.
Japansk risvinäger som är jättegod, finns i märket Blue Dragon. Ca. ½ dl.
Sweet chili sås, det går bra med vilken som helst fast jag föredrar Lucullus ca. ½ dl.
Sesamolja, sesamoljan har rätt kraftig smak därför räcker det med ca. en till 1,5 matsked (msk)
Finskivad vitlök, och då menar jag finskivad :)! Vässa knivarna och skär skivor som är ca. 0,5 mm tunna (eller tjocka om ni är snobbar som skivar ännu tunnare…). Ta en till två stycken. men föresten, skär som ni vill!!!, det är bara jag som är tvångsmässigt petig... ha ha. ni kan Också krydda med lite självinsikt om ni vill.
Nu är marinaden klar, rör ihop allt och lägg i lövbiffen och låt den marinera länge, har gjort det här på jobbet ibland och då får den marinera i säkert minst tre-fyra timmar och gör det i rumstemperatur så att köttet inte är kallt när ni skall steka det för då går det åt helvete och alla köttsafter rinner ut i pannan och koagulerar i osmaklig protein-gegga!!! Stek lite i taget i stället så att pannan hela tiden är Riktigt varm, stek i en blandnig av margarin/smör och olja (inte olivolja för den har för kraftig smak, ta vilken matolja som helst i stället!)
Ok, Hoppas att det blir bra
Det är den här Sweet chilin jag menade, ser att det är dags för mig att köpa en ny...
Jag pallar inte med den där skiten längre
13 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar