torsdag, januari 28, 2010

Julkrubba del 2

Som vissa kanske minns så hade min kära yngsta dotter Ebba kraftigt reducerat och dessutom i viss mån vandaliserat vår julkrubba i unga år.

Vi har nu restaurerat en av de vise männen, om än inte till ursprungligt skick så i alla fall givit honom en väsentlig kroppsdel åter.

Om ni mot förmodan skulle tycka att han ser något annorlunda ut så titta då på vårt lilla (glada) Jesusbarn i mitten så tror jag ni ändå håller med om att denne vise man (Huruvida det är Kaspar, Melchior eller Balthasar låter vi ännu så länge vara osagt.) på de flesta sätt ändå kan betraktas som fullkomlig normal!

Nu återstår restaureringen av den andre vise mannen.
Föräldrarna, den tredje vise mannen, alla djur och herdar samt eventuellt närvarande änglar är och förblir spårlöst försvunna… Ebba hävdar naturligtvis sin totala oskuld i deras försvinnande men både storasyster Clara och jag vet med stor säkerhet vem den skyldiga äro…

Barnen är (trots) sin katolska mors inflytande Mycket glada över att vi nu lyckats ge åtminstone en av de vise
männen förmågan att orientera sig i tre dimensioner tillbaka!

2 kommentarer:

  1. Den katolska modern är mer än oroad.....dessutom förnekar hon ju som du vet rymdens existens...illa,illa! Men tack och lov är i alla fall det lilla Jesusbarnet i tryggt förvar!
    Ora pro nobis.......

    SvaraRadera
  2. Den Katolska modern kan ta det helt lugnt! Frukta icke och var icke förfärad." för att citera sista meningen i 5 Mos. 1:21 ;-). Och gläd dig åt att den tredje konungen arbetas med, han blir "the cool king of Goa"! :-) och sedan har vi ju alla herdar, änglar och djur att färdigställa... Det kommer bli så bra så... :-D

    SvaraRadera