tisdag, december 29, 2009

Julklappar

Julafton har passerats, en riktigt lyckad julafton skall tilläggas, alla barn var glada, alla vuxna var på gott humör och inte en enda liten kontrovers förmörkade denna kväll, det var helt enkelt bara... Bra.

Nu till min fundering, en fundering som jag tror nästan alla föräldrar med barn i de yngre åldrarna ställt sig... VARFÖR i Guds namn måste alla dockor, gitarrer (säkert andra musikinstrument också), actionfigurer etc, etc! vara så förbannat förankrade i sina kartonger!

Det är kilometervis av plastad ståltråd, intrikat ihopsnurrad genom små hål i kevlarförstärkt wellpapp omöjlig att riva upp, det är tejpat och förankrat som om vore det radioaktivt klyvbart material som tusan inte skall skaka loss och orsaka en mindre fissionskatastrof! Varför!!! i värsta fall är leksakerna till och mer fastskruvade med mikroskopiska skruvar som kräver att man letar fram sin allra minsta urmakarskruvmejsel för att befria julklappen.

Jag börjar tro att det sitter någon sadistisk leksaksfabrikant bakom sitt skrivbord i ebenholts med intarsia i elfenben och tänker att nu skall jag djävlas med alla arma föräldrar som spenderar sina sista slantar på julklappar åt sina barn.

Inte nog med att de skall stå i oändliga köer i mina leksaksaffärer, men när det väl kommer till julaftonens slut och alla paket är uppackade och alla verser lästa så skall de få ett litet helvete med att få loss allt ur sina förpackningar också!!!

Under tiden de sliter med ståltråd, tejp och skruvar så polerar jag mitt engelska 1700-tals silver en gång till... Och se där, jag har visst lite maltwhiskey kvar, kanske tar mig ett glas till då...

Slut, Frågor?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar