fredag, december 18, 2009

Julkrubba

Julen närmar sig med överljudsfart och jag och flickorna har dekorerat vilt i bostaden, allt enligt principe ju mer desto bättre. Kulorna hänger i klasar från allt som går att hänga ifrån, tomtar och halmbockar står i rader, det blinkar och glimmar muntert från ljusslingorna. Allt är på plats!

Men så återstår då bara julkrubban... den ligger längst ner i en av alla kartonger som innehöll allt glittrande, glimmande och av munter julstämning laddade attiraljer.

Just det ja... Julkrubban... Vi hade en gång i tiden en riktigt fin julkrubba... Men det var Innan Ebba... Redan som tre-åring fattade Ebba ett nästan patologiskt intresse för just julkrubban. Och under åren har det år efter år hänt lite märkliga saker med vår en gång så fina julkrubba.

Första året så försvann det lilla Jesusbarnet på ett mystiskt sätt, år två så saknades plötsligt herdarna och alla djuren... År tre så avvek de två föräldrarna utan att någonsin ha synts till igen. År fyra så decimerades de tre vise männen till att nu bara vara två, och hur visa dom nu är kan ju diskuteras... det beror nog på var man anser att vishet sitter... Jag hoppas för deras skull att det är i hjärtat...

Vår julkrubba är nu en minimalistisk och i det närmaste Dadaistisk skapelse med ett Jesusbarn i form av en frodig Champagnekork i en gammal Solstickan-krubba... De två... vise männen är visserligen på plats men något "kortare i växten". Ebba design kort o gott!

Nåja hur som helst vi gillar vår krubba!


Slut, Frågor?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar