söndag, november 01, 2009

Halloweenpumpa och höstbilder

Lite höstmulet o lagom ruggigt väder idag. Tog med flickorna ut efter lunch för att köpa lördagsgodis och en stund i parken. Clara protesterade rätt högljutt över det faktum att hon inte fick vara inne i den sköna värmen och nöja sig med att beskåda hösten inifrån och från en mer så att säga skyddad position.

Efter en del hot, mutor och känslomässig utpressning vilka alla ingår i föräldraarsenalen för att få en sur 10 åring med sig ut så hade vi i alla fall fått på oss lämpliga ytterkläder och begav oss mot vår lokala ICA-handlare för att köpa godis och annat livsnödvändigt. Vi handlade godis och fick också med oss en pumpa och lite annat.

Clara var helt inställd på att gå raka vägen hem och spendera så lite tid som bara möjligt ute denna något mulna o kyliga höstdag, Ebba däremot hade tagit med sig en gratispåse från affären som hon tänkte fylla med kastanjer från parken (eller kräkas i om hon skulle bli hastigt sjuk under vår treminuterspromenad från affären, vet inte vad hon får allt ifrån...).

Jag tyckte kastenjejakt lät som en ypperlig sysselsättning för oss, vad vi skulle göra med kastanjerna hade jag ingen aning om men att samla dom i en påse var ju i alla fall alltid en bra början.

Jag hade med mig kameran i ryggan som jag brukar när vi går ut och eftersom Clara var måttligt imponerad av vår samla-kastanjer-i-påse-idé så gav jag henne kameran och sa åt henne att fotografera hösten i parken. Detta verkade mer i linje med vad hon möjligtvis till nöds kunde tänka sig att gå med på.

Så medan Ebba och jag samlade kastanjer i oklart syfte gick Clara runt i parken och fotograferade. Plötsligt hade det gått en och en halv timme och vi var då alla nöjda med dagens skörd av kastanjer och höstbilder. Clara visade sig ha tagit flera bra och även suggestivt abstrakta höstbilder som jag lägger upp här (lite beskurna och småfixade i Photoshop, men hennes alldeles egna).

När vi kom hem så gjorde vi en snäll pumpagubbe som har stått tänd på balkongen nu ikväll, pumpafröna rostade vi i ugnen och hade som snacks när vi såg på Körslaget tillsammans denna höstlördag 31 oktober.

Vår pumpagubbe som på barnens begäran skulle se snäll ut!

Rostade pumpakärnor, skölj av och låt de torka ordentligt. Vänd dem i lite olja o salta rosta dem sen i ca. 275 grader i några minuter våra tog 9 minuter, ta ut efter halva tiden och rör runt lite

Claras höstbilder, några är mer abstrakta men spännande i färg, struktur och rörelse. Lite mer som målningar av Jane Morten. Jag hoppas att hon kan fortsätta upptäcka och utveckla detta kanske nyfunna intresse. (klicka på bilderna för större bild)

Vad vi skall göra med vår påse full av kastanjer vet jag fortfarande inte...

Slut, Frågor?

2 kommentarer:

  1. Oh vilken fin pumpa!!!

    /Sonja

    SvaraRadera
  2. Tack, jo flickorna blev nöjda med den och det var ju dessutom vår första pumpagubbe så det gjorde väl att det var lite extra roligt.

    SvaraRadera